banner
Motivatie

Mijn hardloopdoelen van het jaar zijn bereikt, en ik ben even stilgevallen. Meer figuurlijk dan letterlijk, want eergisteren legde ik nog een training af van ruim 16 km.
   Mijn motivatie is gedaald - niet alleen voor hardlopen, maar voor alles. Het is maar goed dat ademen een autonoom proces is.

22 mei 2024, Steven Verhelst

Grenzen verleggen

halvemarathon

Vijf jaar geleden liep ik voor het eerst een halve marathon, en de tijd die ik toen liep, was nog steeds mijn beste tijd.
   Dit jaar was ik al in januari begonnen met voorbereiden. Drie keer per week trainen, vaak al om kwart voor zes 's ochtends. Ik had alle alcohol laten staan, en was in de afgelopen maanden ruim vijf kilo afgevallen.
   De dag begon al vroeg - mijn wekker ging om kwart voor zes. Eerst at ik een flinke kom havermout met banaan, en daarna rustte ik wat op de sofa voordat ik naar het plaatsje Wezet (Vise) reed, vlak onder Maastricht, waar ik aan de Maasmarathon zou deelnemen. De halve.
   Ik liep ruim zes minuten sneller dan ik ooit was, en voor het eerst onder de 1u40. In de tweede helft van de wedstrijd spande het er nog om of ik deze barrière zou doorbreken, maar de laatste twee kilometer ging ik voluit. Ik was niet zo vaak om half zes 's ochtends opgestaan om in de kou of de regen te gaan hardlopen om nu op een paar seconden na de 1u40 niet te halen.
   Mijn horloge stond stil op 1:39.37.
   Wat wordt mijn volgende doel? De vijf kilometer binnen de 20 m inuten? De hele marathon? Je moet je grenzen verleggen zolang het nog kan.   

5 mei 2024, Steven Verhelst

Star wars day

May the 4th

4 mei is niet alleen dodenherdenking, maar ook internationale Star Wars dag.
   Ik ben fan van Star Wars. Geen hardcore fan, maar wel een fan. Van de eerste zes films dan. Alle verschillende spin-offs hoeven voor mij niet. Dat legt alleen het gebrek aan originele ideeën in Hollywood bloot.
   De films heb ik al een tijd niet gezien. Misschien moest ik ze maar weer eens kijken. May the 4th be with you!

4 mei 2024, Steven Verhelst

Dag van de arbeid en veganistisch dieet

In Nederland is 1 mei geen vrije dag, maar in veel andere landen wel. Ook in België. Vanochtend ging ik een flink stuk hardlopen in voorbereiding op de halve marathon, en in de namiddag volgde de eerste barbecue van het jaar. Het was ook het laatste vlees dat ik at voor de rest van de week, want in de dagen tot mijn halve marathon eet ik veganistisch. Of dat echt beter is voor sportprestaties - ik weet niet of wetenschappers daar al over uit zijn. Maar ik voel me er goed bij.

1 mei 2024, Steven Verhelst

www.stevenverhelst.nl


Want zelfs de raarste wereld dient beschreven te worden